Bouwtechnisch advies

Zoekresultaten

Huizenkopers hoeven nu niet meer te vragen om een ‘bouwkundig voorbehoud’ in de koopovereenkomst. Dit voorbehoud staat vanaf maart 2018 standaard in de koopovereenkomsten van makelaars. Net als het financieringsvoorbehoud. Het voorbehoud kan wel worden geschrapt, maar alléén als de verkoper er niet mee instemt, óf als de koper een bouwtechnische keuring niet nodig vindt. Maar belangrijker is: een rapport voorkomt ‘ongemakkelijke’ discussies tussen verkoper en koper. Als de koper dit voorbehoud niet wordt gegund, dan is de koper zich in ieder geval bewust van de mogelijke risico’s die de koop met zich mee kan brengen en dat zal de nodige vragen oproepen bij de koper.

Door het standaard opnemen van een bouwkundig voorbehoud in de koopovereenkomst zal in veel gevallen een koper verzoeken om een bouwkundige keuring. Voor een bouwkundige keuring werkt Ringsma Vastgoed & Advies met meerdere betrouwbare en deskundige externe partijen.

Bouwkundige keuringen worden over het algemeen erkend door de Nationale Hypotheek Garantie, Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en alle financiële instellingen die staan geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat geeft jou meer zekerheid bij de aankoop van een huis.

Wil je een bouwkundige keuring? Dan regelen wij dat voor jou. Met een bouwtechnische keuring (ook wel aankoopkeuring genoemd) heb je een goed beeld van wat je koopt en indien er aantoonbare gebreken blijken te zijn, is dit mogelijk een goed punt voor de onderhandeling.

Kunnen we jou van dienst zijn?
___

Compare Listings